Just nu i Gamla Stan



Storstan

Idag tog jag på mina röda clownskor och åkte till huvudstaden. Stockholm badade i sol. Tycker alltid det är så underbart att se så många människor. Jag bor i gamla stan bland alla turister. Härligt när folk ser världen med nyfikna ögon.


Kritcirkeln

Är inne i ett riktigt teater-stim nu. Såg Kritcirkeln av Berthold Brecht på Spira idag. Lite nytänkande i en gammal pjäs. Häftig pjäs och bästa scenografin.
I övrigt är det inte så muntert idag. Sorg och hopp om vartannat. Men så länge man känner så finns man.


Söndagspromenad

Munksjön runt sedan underbar brunch på Spira!

Tröstshopping

Vissa dagar är inte lika roliga som andra. Då får man tänka ut vad som kan få just den här dagen att bli rolig. En fika, tänkte jag. Ingen shopping, det är bara onödigt. Men det är ju så enkelt! Bara öppna plånboken sen får man något som plötsligt gör dej till en ny spännande människa. Något fint att titta på och något som berikar ditt liv. Tror du. Jag kunde inte stå emot. Är en mycket bättre människa nu med fina plastpåsar och kläder jag kan ha till sommaren. Lycka.

 


Målar

Jag tycker det är jobbigt att städa helt utan anledning. Så när det börjar bli dags skapar jag gärna ett mindre kaos, river ut och rensar halva garderoben eller möblerar om istället. Den här gången har jag börjat måla om en gammal byrå. Det kan nog bli riktigt snyggt.

När den är klar och alla prylar, som nu ligger på golvet, är nedstoppade, då ska jag dammsuga!


Kvällsmat

Jag kan inte ens minnas senaste gången jag lagade kött, men idag blev det tacos! Blandade i hälften morötter för nyttighetens skull. Och köttet kom från en ko som hade levt ett gott liv. Vad som nu menas med det. Läste de gonattsagor för henne varje kväll? Motverkade mobbing av sina kusiner i spiltan? Gott blev det i alla fall!








Frissa

Okay guys, här är min nya frilla, så här dagen efter!
En bild-egotripp jag bjuder på!

 


Velar

Bara för det är klippdags idag så ångrar jag mej. Vill inte färga håret och inte klippa mej heller! Varifrån kom all plötslig velighet?

 

 

 


Förlåt!

Jag lever fortfarande, har bara inte haft blogginspiration. Imorgon ska jag klippa och färga håret. Fredagen den 13e... Då kanske jag har lite mer inspiration att bjuda på!
Just det, fredag imorgon igen. Det gillar vi! :-)

Skinnpaj

Nu drar jag på mej skinnpajen och ger mej iväg på bilmässan, haha! Bilar är konst!


Oh Jesus!

Var på musikal idag, Jesus Christ på teatern. Amatörer men de var riktigt bra och rörde till tårar! Mer sådant i stan! Gonatt!


Påskmiddag

Långfredag var som en långfredag ska vara, fast lite kortare. Fyrarättersmiddag följt av soffliggandes med Leonard Cohen.
.


Aprilväder

Vad hände?
Snö på påskfjädrarna.

The med honung och knäckebröd

Idag känns det lite krassligt och jag försöker kurera mig innan det bryter ut ordentligt. Skönt att ta det lite lugnt!
Gonatt!
.

Weingarten

Är nyss hemkommen från fina Tyskland och hemma har blivit så kallt så jag fryser!!
Weingarten är en äkta tysk liten idyll. Välsopade gator och vitputsade hus. Är så glad över att mina brorsbarn får växa upp där. Som hörs på namnet finns också vingårdar och egen tillverkning av vin. Finns en del att välja mellan och allt ska ju provsmakas förstås?
Maten i Tyskland är inte direkt detox. Massor av veteprodukter och fläsk. Men jag gillar starkt den tyska "smörgåstårtan" - en enorm bretzel! Coolt.
Vi fick som vanligt se den underbara E4-utsikten över Vättern på hemresan, det fick kompensera att vi hade förlorat våren och gjorde att det kändes bra att komma hem också.

RSS 2.0