BBQ

Ikväll var det barbeque, sista kvällen innan bushen.
Så här såg min tallrik ut.
Men jag var med i alla fall!

Existerar världen?

Jag tittar yrvaket ut på mjuka ben. Solen skiner, fåglarna kvittrar och det doftar gott. Allt går långsamt. Killarna åkte iväg till Nakumatt, vårt enda val av inköpsställe. Jag önskade en filt inför de kalla nätterna i bushen.


Cravings

Igår fick jag ett plötsligt sug efter korv stroganoff! Mmmm, med kokt ris till... Jag som inte ätit sånt på år och dagar. Idag blev jag sugen på pannkakor. Med jordgubbssylt. Kunde nästan känna doften.
Tror nog jag vågar äta ett mariekex ikväll. Eller iaf ett halvt.


Kallt och varmt

Utetemperaturen visar 15 grader och i sovsäcken är det närmare 39. Dags för mer medicin.
Laddade ner en termometer-app som faktiskt funkar bra. Ingen aning om hur, det får jag googla sen.


Utslagen

Önskar att jag hade gått med i viktminskningstävlingen som några av killarna har startat. Hade redan vunnit, procentuellt sett.
Men nu har jag fått medicin av en afrikansk läkare så det blir nog snart bättre.
Jag hade behövt Sofia här, hon hällde upp resorb på löpande band åt mej i Indien, blev väl omhändertagen i feberyran.
Mina kolleger tittar upp då och då och väcker mej, sover mest hela tiden. Men jag känner dom inte så väl att jag låter dom hälla upp resorb!

Utsikten från sängen ser ut såhär. Solen sken hela dagen men nu regnar det, som vanligt på eftermiddagarna.

 


Magsjuk

Antar att det skulle hända förr eller senare. Med två täcken och en handduk över mej frös jag så jag skakade inatt. Resten skonar jag er från! Det var nog mackan med svampstuvning som tog kål på mej. Aldrig mer!
Nu ska jag dricka vatten och krya på mej!


Mello

Är lite lätt irriterad på krångligheter att ladda upp bilder etc, men med melodifestivalen i bakgrunden blir det kul. Gud, så illa det låter just nu!

Nairobi

Sista körlektionen! Backade runt koner med trailer (koncentration och frustration!) och körde i branta, leriga backar.

På vägen hemåt kändes det bara så gött, är så glad att få vara mitt i Afrika, häftigt att köra bil igenom förorterna med hög musik på radion. Så många olika ansikten man får se, uttrycksfulla, levande människor.

Trafiken i sig är spännande. När adrenalinet hade lagt sig var det bara kul. Man får liksom göra sina egna trafikregler, det passar mej. Köra om på vilken sida man vill och blinka hur man vill. Funkar förvånansvärt bra!

 


Logga


Ishockey!

Såklart ville vi prova ishockey i Afrika! Det stank av alla generatorer som höll isen kall men isen var bättre än väntat! Körde en timma, när min engelska kollega inte orkade längre ställde en kenyan upp. Svettigt! Kändes som hemma!


Nairobi outskirts


Afrika

Igår var det hett. Precis som i Afrika tänkte jag. Sen insåg jag att jag är i Afrika! Platsen för Urmoderns ursprung och livets uppkomst. Tar ett tag innan själen hänger med efter flygresan.


Grattis!!

Idag fyller pappa år!
Han får ett stort GRATTIS!
Och en fin utsikt.

 

 


Var är poolen?

På hotellet finns gym, bastu, ångbastu, inomhuspool och en ishockeyrink!! Har jag hamnat i Kenya eller Kiruna? Jag vill ju ha pool under solen och paraplydrinkar!

Ojdå!

Uh-oh, inte så bra! Tog med nöd-godis att spara tills jag börjar få hemlängtan om sisådär 4 veckor. Jag vet inte vad som hände men plötsligt låg påsen här öppnad.
Så kan det gå!

I bakgrunden syns Nairobi från 9:e våningen. Vackert? Mjä...


Kurs

Titta, hon dricker kaffe! För att bli pigg tog jag en kopp med en koffeinkick som följd, ovan som jag är. Sen blev det adrenalikick när vi bytte ut lektionsalen mot Landrover och fick köra mellan koner baklänges på tid!





Ännu mer adrenalin blev det när vi skulle köra så fort vi kunde för att sedan svänga runt "the child" konan i mitten och bromsa. Mina ilskna ögon dök upp när jag tryckte gasen i botten, utstötte ett primtaltjut innan lampan tändes.

Framme!

Varmt och kvalmigt, det har just regnat. Jag sov som en stock på planet, flera timmar. Men nu är det skönt att vara framme! Imorgon ska jag upp i ottan för att lära mej köra off road! Ja, teorin alltså, praktiken kan jag ju redan! :-) Godnatt!

På äventyr

En timmas nattsömn börjar ta ut sin rätt. Försöker hålla ögonen öppna i väntan på nästa flyg. Sen ska jag sova!!

Nedräkning

De sista skälvande timmarna innan avfärd. Har jag med allt? Tänkt på allt? Har ju inte hunnit fixa all musik jag skulle tagit med mej eller fixat bloggheadern som jag hade tänkt. Prioritering gäller.


...

Sorgen, livet, döden och världen är märklig, konstig. Kommer alltid ha ett hål i hjärtat.


Finaltårta!

Idag var sista dagen på min avdelning, det firar vi såklart med en finaltårta! Jag är såå snäll mot mina kollegor!

Stolt!

22.31 på vårruset!! Det visar bara att den rätta taktiken är att vila sig i form! Nöjd är jag, och fröken J också!

 


Magiskt

Vårnattens blommor


Mera golf!

Det blev en riktigt rolig runda! Mr D vann ju såklart hela tiden men på 9:e hålet fick jag handikapp på tre extra slag och drog hem "segern", lyckades få i bollen på bara 4 slag. Nöjd flicka! 
Sedan slog vi en hink igen, ak visar stilen!


Cool bild med min gamla htc.

 


Golf!!

Gick mitt livs första golfrunda idag! Har inte ens hållt i en riktig golfklubba förut.


Jag har liksom inte tyckt att det har varit min grej. Lite fjantigt. Ta på sig lite nördkläder och gå efter en boll. Inte ens springa liksom! Men idag antog jag utmaningen. Upptäcka nya sidor hos mej själv är ju min favoritsyssla. Är så glad att mina vänner var tålmodiga. Fick börja med att slå en "hink" och de instruerade hur. Var nära att ge upp, jag kände mej verkligen fjantig när jag stod där och slog bollen 3 meter och klubban i marken. Men sen gick det bättre och bättre och jag fick till några riktiga sving på 9-hålsbanan!

 


Natten

Så här såg det ut på vägen hem ikväll. Utslagna blommor på träden i månskenet. Önskar jag finge sova snart.

 


Lång dag

En stressig, lång dag avslutades med fotografering på teatern. Jag hade så gärna haft kvar min roll i Strindbergs "Moderskärlek" men fick ge upp den eftersom jag åker till Kenya 3 dagar innan föreställning. Tog foton för programbladet istället. Allt för konsten.



Det är förresten en mycket stark pjäs om en ung kvinnas försök till frigörelse. Om ni är i Jönköping den 25:e maj, se den för katten!!


Det brinner

 


Idag fick vi lära oss att bekämpa brand. Fick prova skum, kolsyra och pulver. Man ska hålla sig på 2-3 meters avstånd så lågt som möjligt. Pulver var mest effektivt men inte så lite dammigt!


Gränna

Som nybliven singel känns det extra bra att komma iväg på äventyr. Igår var jag och MissU i Gränna. Mysigt fik där allt är snett och vint. Fin gammaldags polkagrisaffär. Och roliga inredningsbutiker. MissU köpte grönt päronthé och jag köpte mest polkagrisar! Myshäng i stora soffan sen, snack om högt och lågt och bara vara.
 
 

Den bästa säsongen!

"Sommaren" är invigd! Älskar när folk börjar krypa fram ur sina hålor och traska omkring i stan! Även om det fortfarande är riktigt kallt är det första tecknet ett glas rosé i kvällssolen!


Långa håret

Nya frisyren i all ära men saknar långa blonda håret-tiden när jag hittade greklandsbilderna från i somras! Nu blir det ingen klippning på ett tag!

 

 






De svåra orden

Varför är alltid de viktigaste orden svårast att säga? Jag minns när jag var sju och morfar låg sjuk.
-Amanda är här, sa de. Jag kände inte igen min starke morfar som nu bara var ett litet huvud på kudden.
-Åh är det Amanda? -Säg något Amanda, så han vet att det är du.

Morfar fick aldrig höra några viktiga ord från lilla Amanda. Aldrig mer ett ord.

Valborgsmässoafton

Det var inte bara vintern som rasade igår, brasan också. Folk skrek och flydde. Spännande, i alla fall när man står på tryggt avstånd. Intr lätt att ta bild på en eld med en HTC som börjar bli till åren, efter nästa långresa ska jag skämma bort mej med en ny mobil.

Clown

Clownens största uppgift är att uppmärksamma omvärlden och sin publik. 
Här är en Clown jag känner: Snirpa!


Gamla stan


by night

Hade en toppenkväll med en kär gammal vän som visade några av sina favorithak.

RSS 2.0