Ödmjuk

Ibland drabbas man av en enorm vördnad inför livet. En ödmjukhet stor så man kan gråta.

Idag kom den och jag vet inte varför. Det var på väg från jobbet när jag tänkte på en berättelse jag fick höra igår av en kvinna. Hennes historia slog mej, kanske inte lika hårt igår som den gjorde idag. Jag kunde för ett ögonblick inse hur livet hänger ihop. Vem man egentligen är.

Ödmjukheten fortsatte ikväll när jag äntligen fick besökstid på sjukhuset hos en person som är nära mitt hjärta.

Våren går i 200 km/h och jag är inte säker på att jag hänger med.

 


Vardag

Då verkar jag ha nått bloggstadiet där jag bara berättar vad jag gör. Idag har jag spelat teater. Det var kul. Sen gick jag runt Munksjön och konverserade vitt och brett. Det var också kul. Sen åt jag mackor och tittade på desperate housewives. Det var riktigt kul. Och nu ska jag gå och lägga mej. Ska bli kul. Gonatt!


Lördag

Det blev en solig helg till slut! Staden har fått en kontinental känsla som vi njöt av på Bageriet. Mor i sina nya coola glasögon. På kvällen blev det bus med tjejerna till sent på natten. Idag är jag trött! Det var allt för nu, puss o kram o hej dååå!

På väg hem

Solen lyste över Stonehenge idag. Det händer något med mej när jag reser. Gillar perspektivet man får. Att man kan kommunicera med människor från helt olik bakgrund och kultur och förstå varandra. Häftigt.
Ibland blir det nästan separationsångest när man ska åka hem. Hej då fina engelska träd och små vägar. Samtidigt blir jag glad över att komma hem. Vad har jag missat hemma?
Ser fram emot en härlig helg, hoppas det blir vårigt!

Nytt hotell, nya möjligheter?

Engelsmännen är stolta på ett så gulligt vis. Alla dessa flaggor, heltäckningsmattor och eget viktsystem. De vet att de har rätt och då har de rätt. Trots att de inte kör "on the right side of the road". Idag har jag rekat läget inför morgondagens jobb. Känns bättre, kommer nog inte bli några problem. Peppar, peppar.



Fick ett blått rum den här gången men lika glad är jag för det.



Aliens

Warminster är känt för sina UFO'n. Ja, det är sant, Wikipedia det om du vill. Som jag väntade på att bli adopterad. Hela natten. Inget hände. Jag såg inte ens något konstigt sken. Eller tittade jag inte så noga? Väntade de bakom hörnet och jag gick fel väg? Satt de bredvid mej i ångbastun? Om man tittar noga...


 


Framme!

Hade visst glömt bort att jag gillar England! Fälten är gröna och lammen vita. Mycket vilsamt för ögonen. Och hotellrummet jag fick är lila, så jag är lycklig såklart! Nu ska jag försöka skaffa mat, är hungrig som en gås.
Hur hungrig? I taxin satt jag och halvsov. De spelade Girls wanna have fun pa radion. I mitt huvud paketerades låten ihop till en fyrkant som sedan förvandlades till ett knäckebröd. Då är man hungrig?




Lördag

I lördags tog vi en flashback till gamla goda tider, deeptalk och rödvin med Suss - rocknroses.blogg.se. Som vanligt blir det totalt crazy när vi är igång.

 


England

Idag bär det av emot England. Hoppas det är fint i landet så här års.

Lana

Jag kanske är sent ute men för mej är den här musiken ny, hörde den på radion idag. Gillar låten men förstår att "Lana" kan reta gallfeber på folk.


 


En eftervintermorgon runt Munksjön


Vart tog veckan vägen?

Veckan har försvunnit i en blinkning och bestått av för mycket jobb och stress. Nu kan jag inte släppa det så det blir nog en tur dit idag för att avsluta allt jag kan.
Positivt i torsdags var att DE VANN! HV alltså! Spännande match, jag skreek! Nu ser vi fram emot minst 2 matcher till!

Nästa vecka blir det en flygplanstripp igen. Gillar att vara på resande fot, hoppas bara det inte blir stressigt, före under eller efter.
Men idag är det lördag!! Gött som vi säger i Småland.


Njuta

Här är en polare som lyckas njuta av solen idag i alla fall.
Jag önskar jag vore en kossa?


Önskar

Jag önskar jag finge se mer av dagen varje dag. Om jag kunde jobba ett dygn för att sedan göra vad jag själv vill och vara den jag vill?
Jag önskar alla omkring mej ska bli friska och leva lyckliga alla sina dagar.
Jag önskar det inte fanns några schäferhundar. Om de måste finnas kan de åtminstone se snälla ut?
Jag önskar att gräset var grönt och solen var gul.
Jag önskar att våren vore här. Och det är den.

V

Mr V i mina tankar.

 


Vad händer när man bloggar?

Vad händer när man börjar blogga?

Jag har sällan varit särskilt pysslig med blommor och mat, de senaste åren har lägenheten närapå liknat en ungkarlslya med ständigt pågående renoveringsprojekt. Och maten, speciellt som singel, har haft temat snabbt är gott.

Men i bloggvärlden förändras man. Man läser andras matbloggar och ser hur folk målar om sina lampor för att sedan fota dem från 10 vinklar.
Man inser att fina bilder är skönare för ögat än fula. Och letar efter skönhet lite överallt. Det är bra terapi, letar man så finner man - både skönhet som kan fångas på bild och den abstrakta skönheten. Dessutom känner man sig bekräftad när man ser att folk har läst bloggen.

Så nu har jag bestämt mej. Jag ska köpa Gucciväska och en knähund. För de är så söta. Sen ska jag fotografera alla mina prylar och MEJ. Dårå. Eller ja vet inte men det kan nog bli fint. Och sen så ska jag gå upp tidigt imorron och prova min nya underlagskräm och ögonskugga tror jag. Eller vad tycker ni, jag vet inte? Liksom? Hej dåå, puss o kraaam!

 

 

Vättern


Vårtecken

Vår!

För överraskningens skull köpte jag outslagna tulpaner. De börjar nu visa sig, fint rosa och militärgröna, som ni vet sen tidigare att jag gillar. Lovely!

Heja HV!!

Och som vi hejade! Och smidde planer på att preparera motståndarnas skridskor med superlim eller sandpapper. Men det räckte inte. Men var en spännande match!

.
Fiiina HV-pins på en fiiin människa!


Vacklar

Det blev en bra kväll igår. Men de senaste dagarna har jag vacklat mellan positivt tänkande och att befara det värsta. Önskar det fanns något jag kunde göra.

Q

Q har varit på äventyr i nattens djungel!

Aftonen började med mello såklart, tillsammans med MissU. Till mellon serverades ost, kex och rosé! Vi måste ju inse att våren är här! Det serverades dock inte på balkongen.
Vann rätt låt? Tydligen men jag tycker den påminner för mycket om andra låtar. Stackars Torsten och Ranelid blir inte förstådda av Europa.
Sen bar det vidare ut i vimlet.
Så här kul kan man ha med en dålig foto-app i mobilen!

Banaaan


Sean Banan

Jag kan bara inte hjälpa det, första gången jag såg den här vek jag mej dubbel av skratt! Han är dryg men han är äkta!(?)
Gillar't.

image description

Amanda Banan

Prylarna och jag

Jag har köpt mej en egen hemmastudio! 


Prylar

Prylarna och jag


Kan inte

Jag kan inte spela och jag kan inte sjunga. Men jag är jäkligt bra på att låtsas, det räcker för mej!

Jisses jag är inte klok!

Jag har shoppat. Och billigt blev det inte! Men vad gör man inte för kulturen? Vad jag har köpt? Stay tuned...

Yyl

Inatt vaknade jag vid halv fyra. Gick upp, drack lite mjölk och tittade ut genom fönstret. Stor fin fullmåne. Jag ylade en stund sen gick jag och la mej igen.

Nytt

Gitarren spelar ny fin musik. Haft en härlig eftermiddag med fina vänner och nu undrar jag, när får man gå och lägga sig? Tror det är nu!

Inspiration från November

En helt vanlig dag i November

Förbättringsmöte

Solen skiner och det är kallt. Har jag hört. Jag sitter ju inne hela dagarna och knappar på mina gråa tangenter. Idag hade vi förbättringsmöte. Chefen var inte med så vi tog det på stående fot. Jag kom med ett förslag.
-Jag tycker det ska bli bättring. Ja, bättre helt enkelt.
-Jaha det låter ju bra men på vilket sätt menar du?
-Jo bara att det ska bli bättre, vi ska jobba bättre och bli gladare och solen ska skina mer.
-Jaha okej.
-Någon däremot?
-Nej vi håller med, det var ett bra förslag.
-Okej, då avslutar vi mötet.
-Mötet avslutat.


De som står nära

Man kan aldrig sluta älska de som står en nära. Även om det gör ont ibland.
Sådär då har jag sagt något viktigt. Då får jag börja matblogga igen?


Mmmorgon

Så underbart att vakna långsamt när solen skiner och luften är frisk. Jag ska inte tråka med ointressanta inlägg och matbilder, nästa gång hoppas jag ha något att tillföra! Idag blir det en tripp till Linköping och fina släkten. Tjipp o hej.

Hur mår du nu då?

Jotack, bra. Har fått ett par finnar på näsan, i övrigt allt fint! 18 detox-dagar kvar.

Freedaaag!!

Idag är det freedag om ni inte visste det! Solen strålade och jag har klarat av nästan en vecka på jobbet utan större fadäser! Jag fortsätter på mat-temat och inser att jag måste bli bättre på att fota mat! Dagens recept är lax med tomat- och spenatrisotto. Smaskigt med en sauvignon blanc och ett gott sällskap till! 


Detox påbörjad!

Skeptiker kan sluta läsa här! :)
I 6 veckor här jag levt på mer eller mindre skräpmat - massor av socker, dåliga fetter och malariamedicin. Hemma i kalla Sverige tog det bara 5 dagar innan jag började känna av lederna. Dessutom är jag sjukt sockerberoende! Vid 14-tiden igår hade jag gäspat 15 gånger och fick traska till godisautomaten för att överleva.

Så. Nya livet. Dricka detox och äta nyttigt igen. Mjukstartade idag för det serverades pannkakor.. :-o Men snart blir jag inte ens sugen på sylt och grädde om allt går som det ska!

Det blir väl en spännande följetong, hur kommer jag må imorgon? Skakig, huvudvärk och törstig? Eller alldeles pigg och.. underbar?

Rågbröd med keso


När blev stan vacker?

Medan jag varit iväg har det hänt nåt med stan. Det är ljus på träden runt sjön och allt verkar uppiffat. Någon måste ha lyssnat på någon som har tänkt. Jag gillar't! Tillsammans med vårdoften och den smältande isen är det plötsligt en underbart vacker stad!

RSS 2.0