Ludd i hjärnan

Sen jag kom tillbaka har huvudet känts som potatismos. Jag är seg och talar långsamt. Tappar bort saker. Som vanligt då, säger ni? Ja det kanske bara är kontrasten mellan att vara på helspänn och att vara tillbaka i gamla vanliga jag. Det blir bättre snart. Tills dess ska jag njuta av en skalle som inte tänker sönder sig själv och av lugnet!

Frihet

Att få köra sin egen bil. Och i bilen finns värme, hur mycket man vill. Och i bilen finns musik.

 


Mumford and sons, hur har jag missat dom? Visst, singeln som slog igenom är bra men allt de gör är bra. Så underbart och operfekt.

 

  

 

Lyssnar om och om på deras album Babel. Kanske gillar jag irländsk musik för jag har umgåtts med detta märkliga folkslag (britter) i 6 veckor?

Jag blev överraskad av snön men det gör inget. Jag har frihet. Trots att gårdagens resa gick till jobbet.

 


Ovan molnen

Jag undrade för mej själv vad jag gillar bäst. Vara ovan de vackraste molnen eller under dem där man kan se hela världen sprida ut sig. Halvvägs in i sömnen kom jag på svaret. Jag vill vara ovan molnen.


BBQ

Sista natten med gänget!

Det blev en lång natt. De flesta damer som är på krogen i byn vill tjäna pengar. De är alla trevliga och snälla mot mej men vill efter ett tag bli bjudna på dricka eller pengar. Men den här kvällen träffade jag en riktigt cool kenyanska som gick sin egen väg. Hon hade häftigaste hatten och vi skrattade oss igenom natten.


Anger management

Fröken Q är normalt sett en mycket lugn person. Hon vänder hellre ilskan inåt och kontrollerar den, på gott och ont.
Men en dag kom den där berömda droppen. Och alla svordomarna. Det gick till ungefär så här.

Jag slet till mej my f***ing bag och mina f***ing papper och f***ing rusade ut ur rummet. Slängde ryggsäcken på f***ing trailern och slet upp den för att ta ut nyckeln, som inte fanns där. J**la f***ing h*ll, jag slog på min f***ing väska och alla f***ing saker flög omkring och hamnade på marken. Jag plockade upp alla f***ing saker och slängde dem tillbaka i min f***ing bag och stängde f***ing dragkedjan sen slog jag f***ing väskan i f***ing gen så hårt jag kunde. Och nu börjar det kännas bättre men tog inte slut här. Så stark som jag aldrig tidigare varit slängde jag ut de åtta 20-kilos-väskorna ur två trailers och sedan in med dom f***ing väskorna igen. När jag lyfte in den sista f***ing väskan kom Mr G förbi.
-Why are you doing this again I thought you were finished? Frågade han. Det trodde jag också för fem timmar sen när jag redan då började känna mej lipfärdig av utmattning och hunger. -You're not in the strawberry fields anymore, are you? Nä, G, jag kan inte längre lukta jordgubbsdoft, för jag har slagit min väska gul och blå och svurit åt den som jag aldrig tidigare svurit. Men det var så skönt att få ut alltihop. Jag klappar min väska. Förlåt.


Drama

Jo det blev en dramatisk dag. Vi slirade från ena sidan till den andra, fastnade i leran.

Jag körde på en sten och välte nästan både bilen och trailern. Vi fick hissa upp bilen med domkraft för att knuffa undan stenen, kom varken uppför eller nedför i nedförsbacken. Hämtade småsten för att fylla igen hålet och sedan blev det svettigt. Långsamt krypkörde jag bilen som lutade ungefär 33 vänsterfot sidan. Säkerhetsbältet fastnade och jag kunde föreställa mej hur jag, bilen och trailern skulle välta ned för klipporna. Tog ett hårt grepp om ratten. När faran verkade vara över hamnade trailern ett par centimeter från att välta. Det tog oss en timma att komma loss från att bilen fastnade på stenen.

Just nu

Det ösregnar! Och jag som ska köra genom "halva Afrika" off road med trailer imorgon... Kunde det inte regnat igår istället? Eller imorgon natt? Så här såg det ut sist på vägen och då hade det bara duggat.
Nåja, sova nu.

 


Regn mot tältduken

Sista natten i mitt tält. Djuren är tysta och vinden viner. Och just när jag skriver detta kom regnet. Hoppas det torkar till imorgon för jag vill inte fastna i lervällingen igen! Gonatt!


Att vakna

Snart borde nedräkningen börja. Så fort jag fattar att det är mindre än en vecka tills jag är hemma.
Fem veckor har gått fort den här gången. Det är mycket jobb kvar att göra men jag börjar långsamt vakna. Kylan på kvällarna gör skallen klar. Tillbaka till verkligheten? Jag kommer sakna mina käraste kollegor. Det blir en stor omställning igen.


På väg till jobbet

Finaste girafferna. Det är svårt att få uppmärksamhet ibland, de står och tuggar och tuggar. Försökte med olika ljud, det enda de lyssnar till är mjau. Då tittar de upp nyfiket. Och jag får ögonkontakt och en bild.

Elefanterna skyndar över vägen och som vanligt får jag bara rumpbilder.


Mera nationalpark

Ser ni pumbas polare bakom busken?

Det är fascinerande hur djuren samspelar, de håller sig nära varandra. Frivilligt eller ofrivilligt. När jag såg leoparden stryka omkring såg jag 300 meter längre bort en ensam giraffunge. Antar att leoparden inte var hungrig den dagen.

 


Nationalpark i regnet

 

 

 


Sista dagen i "helvetet"

Eftermiddag en vecka sedan, innan långa färden hemåt började.

Paul försöker ge onda blicken. Andy är nöjd.

Amanda försöker låta bli att posera.


Besprutad middag

Igår tog vi en middag på stan, i den enda västerländska restaurangen. De hade knappt någon mat kvar men jag fick in min vegetariska burgare som knappt var varm. Åt halva för folk har blivit dåliga där förr. När vi ätit klart och satt och dåsade kom tre män in med varsin stor metallbehållare med sprutmunstycke. Uh-oh... Vad är värst? Att just ha ätit maten och få reda på att de behövde anticimex där? Hade det varit bättre om de kommit innan så vi hade fått insektsgift i oss? Yuck...


Ett liv i lyx

Jag ångrar inte en sekund att jag åkte till poolen för en halvtimma. Så underbart! Igår hade jag en ledig dag. Jag var som en zombie. Men det var skönt att bara ta det lugnt i det dåliga vädret.
Idag börjar färden mot jobbet vid halv tolv. Det är en trevlig tripp kantad av zebror, elefanter och kossor med herdar. Men "vägarna" är så dåliga och det tar massa energi att skumpa omkring och försöka hålla huvudet mellan axlarna. Så nu ska jag njuta en stund till.


Party

I torsdags rykte mina flätor, det mesta av dom iaf. Jag hade inte klarat mig utan dom i värmen. Det hade blivit ett stort damm-burr där insekter hade byggt bo. Och det hade blivit hett. Jag gillade flätorna men innan barbecuen kunde jag inte låta bli att pilla ur dom. Och jag bara älskar lockarna!

 


Sen blev det fest, som vanligt. Här med min kollega Paul och Mr W.


Just nu

En långsam frukost i solen.


Dammvideo

En begränsad tid får ni se alla videos, de är inte så bra, så några ryker på måndag. Men nu får ni en bild av hur det kan vara i helvetet. Ganska trevligt eller hur?
 
 

Hemmaah

Hemma i min by och min säng! Jag ser ut som en vilde! Med galna ögon. Och de har monterat dit en spegel i mitt rum. Dusch. Och en öl. Aaaah.


Hett, hett, hett

Det ar sa varmt sa man kan inte sova. Inte lasa. Jag dor. Och kunder overallt sa jag kan inte sitta i bikini.
Som tur ar har jag en kyl-handduk som Miss U's granne saljer. Lite smygreklam har. Den ar starkt beroendeframkallande.
.
 
 

Don't let the bugs bite

Ar ett engelskt uttryck som betyder God natt Sov gott. Det far en verklig mening har ute. Den har lille rackaren ar lite mindre an en kortlek. Hans kompis tuggade min kollega pa halsen en natt for nagot ar sedan. De bedovar och sedan tuggar de i sig av kottet. Och man vaknar blodig och trasig.

I sann Buddhistisk anda lat vi honom leva. Men jag skakade mina klader noga i morse innan jag kladde mej.  

.

.

 

 


Bushfire

Igar brann hela vastra horisonten. Annu en fordel med att bo i inhangnat skyddat omrade, hade vi varit dar vi var sist hade jag varit skraj. Nu kunde jag sitta pa muren och titta ut over branden. Det tog timmar innan de fick den under kontroll.
 
.
 
 

Vatten, denna gudagava

Jag ar som en ny manniska nu. Har tagit en dusch ur pase, efter joggingturen. Alskar kanslan efter duschen, som jag tidigare namnt.

Den har gangen ar jag i ett inhangnat militarlager. For sakerhetens skull fick vi inte ha vart vanliga lager i oknen. Det har sina for- och nackdelar. Fordelen jag upptackte andra dagen var att det finns duschar. Riktiga duschar dar vatten kommer i mangder fran ovan. Lycka. Jag blev ocksa positivt overraskad over att det fanns en Ladies och en Men's sida. Mindre overraskad over att dragkedjan som stangde "dorren" inte fungerade. Men jag hangde upp min handduk for luckan. Tur att jag inte tycker det ar jobbigt med alla man overallt langre.

Lyckan varade ungefar den dagen. Sen tog vattnet slut. Och jag fattade att det ar inte alls en tjej- och killsida, det var bara som de sa.

Men det spelar ingen roll vilken dusch det ar. Vatten over huvudet, sa underbart!!!

Grattis!

 
Idag fyller Kristina Gadh ar. Jag har letat overallt efter nagot att ge henne men det finns inte mycket har. Alla djur ar som bortblasta, det enda vi har sett ar en liten okenratta som ar var kompis i talten. Men mor min har ju lart mej att se det vackra i allt sa jag hittade motiv i alla fall. Grattis mamma pa fodelsedagen!

Mane

Manen var magisk inatt. Alldeles knallgul vid horisonten.
 
 

Sandamanda

 
Jag har sand-damm precis overallt. Jag nyser damm. Tva langa dagar i hettan, jobb fran soluppgang till solnedgang. Nar jag var liten at jag sand i sandladan och blev kallad Sandamanda. Kanske ar det mitt ode att andas sand-damm? Sand-damm-andas.

Doft av party

 
I förrgår var vi ute på puben. Ja, en måndag, jag vet, men vad gör man? Enda lediga dagen igår. Jag hade glömt stanken. Puben ligger ovanpå ett slakteri och doften av gammalt dött kött blandas med urin (inga toaletter, bara hål i golvet) och svett. Men vi hade så kul, som alltid! Jag bara älskar mina killar/gubbar. Vi spelade biljard, dansade och pratade strunt.

Morgon

 


Mamba

Och förresten, vi tog ner varsin mast, min kollega och jag. Han hittade en grön mamba i sin trailer.

Natt i vildmarken

Mitt i hettan började det brinna ute i bushen. Sen kom ösregnet. Efter alla fördröjningar fick vi äntligen börja ta ner våra radiomaster.
När vi var klara hade solen redan börjat gå ner. Vi får inte köra den drygt två timmar långa resan tillbaka i mörker med alla lastbilar så vi fick göra om planerna och sova över en natt till. De satte upp ett litet tält till mej och de andra sov i jobbtältet. "Prinsessan får eget tält jahaja." Utan taggtråd runt lägret och utan generatorn igång kan man höra alla djuren, tänkte jag med skräckblandad förtjusning. Men hyenorna hördes bara på långt avstånd och jag somnade snabbt. Gick upp klockan fem i morse och gav oss iväg, direkt till siten där vi jobbar. Blev inte klar förrän efter två.
Och nu? Jag är utmattad efter sju dagar i vildmarken, med ett glas vatten i handen. Gonatt?

 


RSS 2.0